Szépülj és épülj vízzel! – de nem mindegy milyen vízzel!

Azt már biztos ti is tudjátok, hogy a víz: élet, erő, egészség, azonban az sem mindegy milyen vizet fogyasztunk.

A BWT Initium vízszűrő kancsók könnyen használható víztisztítók. Kiszűrik az íz- és illatrontó anyagokat, lágyabbá teszik a vizet, emellett magnéziumot adnak a szűrt vízhez. Már több hete ez a kancsó szűri meg a napi “betevő” vízadagomat és elmondhatom, hogy egyrészt: megszerettem a vízivást (eddig csak muszájból ittam, de a szűrőrendszer által valahogy selymesebb, kellemesebb lett a víz) és sokkal tudatosabb vízfogyasztó lettem.
Jó érzés tudni, hogy az egészségemért teszek, de amit nektek sem árt tudnotok, hogy milyen nagy szerepe van a szépségápolásban, megőrzésben is!

Ragyogó, letisztult, és selymes, ezek az üde bőr ismérvei. De milyen módszerrel érhető el, hogy bőrünk hibátlan legyen? Jessica Shäffer a Skin8 bőrápolási központ munkatársa és a BWT beavat, hogyan teheted bőrödet makulátlanná.

A ragyogó arcbőr alapja a megfelelő arctisztítás
Por, izzadtság és faggyú- különböző anyagok rakódnak nap, mint a nap bőr felületére, amik megakadályozhatják természetes ragyogását. Az arctisztítás a makulátlan arcbőr egyik alappillére.- állítja Jessica. „Ideális esetben napi kétszer kellene tisztítani arcbőrünket, hogy hipolipid és a savas védőrétegét megóvjuk a károsodástól, ugyanis ezek a rétegek felelősék a bőr elsődleges védelmi vonaláért. Az egészséges hipolipid réteg védi a bőrt a kiszáradástól.” A szakértő tanácsai szerint a bőr védőrétegét a semleges pH-val rendelkező, allergén- és alkoholmentes, mesterséges illatanyagok nélküli termékek óvják leginkább.

Hámlasztás: Szabadítsd fel arcbőröd!
A bőrnek sok változáshoz kell alkalmazkodnia a hideg őszi- téli időszakban, amikor a kinti hideg és a fűtött helységek között ingázunk. „A nagy hőmérsékletkülönbség megviseli és kiszárítja a bőrt.”- meséli Jessica. Az elhalt hámsejtek ilyenkor összegyűlnek a bőr felszínén és fakó, fáradt hatásúvá teszik az arcbőrt. „Kíméletes, házikészítésű hámlasztószert javaslok, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket, mert az átlagos granulált termékek túl durvák az arcbőr számára.”- vallja a szakértő. Az arcbőr kényeztetésére házilag elkészített bőrápoló készítményt javasol, ami rizsliszttel, növényi olajjal, például argánolajjal és lágy selyemvizzel készül.

A makulátlan arcbőr titka: a lágy BWT selyemvíz
Gél vagy tisztító arcszesz? Extra arctisztító tonik vagy egyszerű kíméletes oldatok? Olcsó vagy drága termékek? A szépség szakértők különböző bőrtípusuknak, különböző termékeket ajánlanak, de van egy nagyon fontos tényező, amit még a legtapasztaltabb szakemberek is képesek alábecsülni: a víz. „ A lágyvíz kevesebb kalciumot tartalmaz, ami irritálhatja az érzékeny bőrt.”- mondja a szakértő, Jessaci Schäffer. Ez a tény azonban nem csak azoknak lehet érdekes, akik problémás bőrrel rendelkeznek, hiszen a lágyvíz minden bőrtípusra kedvező hatást gyakorol.
Ha olyan helyen lakunk, ahol a csapvíz kalciumtartalma magas, egy vízlágyító megoldást jelenthet.