Maxi ruha – így állhat jól neked is!

A hosszú, könnyed maxi ruha sok nő kedvence, de a legtöbben nem tudják, hogy milyet is válasszanak, ami jól áll, ami pont az ő alkatuknak való. Ebben segítek Neked, hogy könnyebben megtaláld a kedvencedet.

Nem árulok zsákbamcskát, így már az elején el kell, hogy áruljam, a hosszú, földög érő ruhák és szoknyák mindig jobban állnak a magas nőknek (168 cm-178 cm). Miért is? A magasokon arányosabban oszlik el a hosszú szövet, míg az alacsonyabb nőket sajnos a hosszanti szabásvonal öszenyomja. Természetesen nem szabad elkeseredni, hiszen a stílustanácsadás mindenkinek szól és mindenkin segít!

multicolor-floral-long-sleeve-chiffon-maxi-dress

A 168 cm alatti lányok is bátran viselhetnek maxi ruhát magas talpú vagy magas sarkú cipővel, de arra ügyeljenek, hogy a ruha vagy szoknya hossza fedje a cipőt, legfeljebb egy picit kandikálhat ki a cipő orra és a sarka, különben ha nagyon kilátszik, még rövidebbnek mutatja majd a lábakat és nem is esztétikus. Így a picik arra ügyeljenek, hogy a ruha szinte a földig érjen.

475626-0093_1

160 cm alatt azonban jobb, ha kerüljük ezt a fazont, mert egértelműen összenyomja az alakot.
Alkat szempontjából ha valaki nagyon vékony, még vékonyabbank tűnik majd egy ilyen ruhában, a 38-40-42-es méretű hölgyeket jótékonyan karcsúsítja, azonban 44-es méret (plus size) fölött már nem mindegy milyen az anyag és a szabásvonal.

cindy_01_08.14_aj_107200

A két rétegű muszlin és lágyesésű selyem anyag sokkal jobb választás egy plus size hölgynek, mint a testre tapadó pamut, hiszen a két réteg lágyan körbelengi az alakot és nem hangsúlyozza a párnácskákat. A teltebb hölgyeknek is roppant jól áll a mell kiemelése empire szabásvonallal (mell alatti varrás), de válasszanak olyan ruhát ahol a vékony szalag helyett egy vastagabb szalag választja elo a mellrészt az aljtól.

Természetesen mivel mindenki más és más, ezért ha bizonytalan vagy abban, hogy Neked mi állna a legtökéletsebben, stílustanácsadás, personal shopping keretein belül segítek Neked a választásban.

maxi-plus-size-party-dresses-south-Africa
Maxi-dresses-for-Petite-Size-12