Tokaji Aszú és a szépülésünk titka egy tégelyben? Igen!

 

Ha szereted a mámorosan édes aromájú Tokaji Aszút és nem bánod, ha a bőröd is bársonyos, ápolt, akkor egészen biztosan a kedvenced lesz a Helia-D újdonsága.

A krém tokaji aszú, szőlőmagolaj, körömvirágolaj, shea vaj, B5 provitamin és E-vitamin tartalma hatékonyan gondoskodik a bőr hidratálásáról.

Mi Tokaji Aszús Hidratáló krém sikerének titka?

A szőlő a legrégebben nemesített gyümölcs, a bor pedig az emberiség legősibb itala. Már a Bibiliában is kitüntetett szerepe volt mindkettőnek. A görögök egyik kedvelt istene Dionüszosz, a bor és mámor istene is nagy kultusznak örvendett az ókorban, de napjainkban is megértjük ezt az áhítatot.

szőlő

5 szépségtitok a szőlőről

  1. A szőlő értékes tápanyagokban gazdag gyümölcs. Tökéletes káliumforrás, és fontos ásványi anyagokat – magnéziumot, rezet, cinket, vasat, szelént – tartalmaz.
  2. A szőlőcukor nagyon könnyen hasznosítható, mivel egyből felszívódik a véráramba. A szőlő gyümölcshúsának 80%-a víz, ami ideális hidratáló a bőr számára.
  1. A szőlő bőrélénkítő és fehérítő hatását már a 17. században ismerték és használták. XIV. Lajos udvarában divatban volt, hogy óbort használtak a hölgyek az arcra, s ezzel adták vissza a bőr sugárzó frissességét, ragyogását.
  1. A szőlőben található jótékony hatóanyagok a polifenolok. Ezeket az öregedésgátló, antioxidáns molekulákat Joseph Vercauteren fedezte fel a szőlőben, s felfedezése nyomán a ’90-es években indult meg Franciaországban az első szőlő alapú, polifenolokban gazdag, luxus kategóriás kozmetikai készítmények gyártása.
  1. A szőlőben nagy mennyiségben megtalálható polifenolok az epidermisz saját természetes védekezőképességét erősítik meg, és rendkívül hatékonyan veszik fel a küzdelmet az öregedésért felelős szabad gyökökkel szemben.

Tokaji aszú titka

Tokaj titka a nemzedékek óta szőlő- és borkultúrával foglalkozó emberek tudásán kívül a különleges termőterület: vulkanikus altalajon agyag- vagy lösztalaj, a napsütötte déli lejtők és a Tisza és Bodrog folyók által meghatározott mikroklíma, mely kedvez a botrytis cinerea (nemes penész) kialakulásának, és az ezt követő aszúsodásnak. Az aszúszemek úgy keletkeznek, hogy a hosszú meleg ősz folyamán a szőlőfürtök túlérnek, nemes penészréteg alakul ki rajtuk, amely elősegíti a szőlő héján keresztül a bogyó belsejében lévő víz távozását. Ennek köszönhetően megnő a szem cukortartalma, savtartalma pedig lecsökken.
Október végén, december elején az aszúszemeket leszüretelik. A szedést
hagyományos módon, 28–30 literes puttonyokkal végzik. A puttony alján 1–1,5 liter úgynevezett tokaji esszencia keletkezik, amit az aszúborok dúsítására használnak fel. A szőlőt zúzzák, s ezt adják a musthoz. A tokaji borokat ún. Gönci hordókban készítik. Édessége attól függ, hogy egy ilyen hordóhoz mennyit adnak az aszúszemekből. Minél többet, annál édesebb lesz a tokaji. A tokaji aszú kipréselődött sűrű mézszínű folyadék, amelynek jótékony hatása jól érvényesül az azt tartalmazó kozmetikumokban. Az eszencia főleg cukrokat és aminosavakat tartalmaz, de legfőbb hatása mégis az, hogy a kozmetikai szerekhez adagolva fokozza a készítmények hatékonyságát. Jótékonyan hat a bőr anyagcseréjére, javítja a vérkeringést és fertőtlenítő hatása is van.

Facebook h tt?rk?p

A Helia-D a magyar titok

A ’80-as évek elején a magyar nézők egy tévéinterjúban megismerhettek egy kedves hölgyet, aki idős kora ellenére napraforgószárból készített saját krémjének köszönhetően, bámulatos módon megőrizte arcbőre frissességét, simaságát. A látvány rendkívül meggyőző volt, így a Biogal Gyógyszergyár érdemesnek tartotta a krémet arra, hogy alapos laboratóriumi vizsgálatnak vesse alá. A vizsgálatok eredményei a gyógyszergyár felkészült kutatóit is gyorsan meggyőzték, így haladéktalanul megkezdték, egy napraforgószár-kivonaton alapuló testápoló termékcsalád kifejlesztését. A siker nem maradt el! A ’80-as évek közepére a termékcsalád tagjainak száma meghaladta a harmincat, és éves szinten több millió doboz krémet vettek a vásárlók.

A napraforgóolaj jól felszívódik a bőrön keresztül, s így kedvezően befolyásolja a bőr védekező tulajdonságát a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával, amely a bársonyosan puha tapintást biztosítja. A napraforgóbél fehérje és rendkívül magas ásványianyag-tartalma miatt felbecsülhetetlen mértékben támogathatja egészségünket. Az E-vitamin közismert antioxidáns anyag, amely más vitaminokkal, elsősorban C-vitaminnal kiegészítve, komplex hatású szabadgyök-fogó rendszert alkot, amely azután számos kórélettani esemény megelőzésére alkalmas, azaz az öregedésgátlásban is nagy szerepet játszik.