RC News magazin és Womanity magazin – cikk rólam: Ismerd meg a stylist szakma egyik legismertebb alkotóját!

  • Partnereink voltak:

Womanity magazin:

http://legjobboldalad.hu/minden-johet-ami-inspiral-ami-tov…/

RC News magazin: 

ISMERD MEG A STYLIST SZAKMA EGYIK LEGELISMERTEBB ALKOTÓJÁT!

AZ RC NEWS SZERKESZTŐJE EGY IGAZI SUPERWOMAN
by RCNews on 2015-02-26

Több mint tíz éve gyakorolja a szakmáját. Női magazinoknál stylist, divatszerkesztő és újságíró, foglalkozik személyes ügyfelekkel, sztárokat öltöztet, stílustanácsadás tanfolyamokat és stylist képzést vezet. Az utóbbi két évben pedig, hihetetlen lelkesedéssel tart gyerekek oktatásokat. Egy igazi superwoman-t, A LEGJOBB NAPOD 2015 egyik előadóját, Kozma Ritát kérdeztük.

Miért szereted igazán ezt a hivatást?

A stylist szakma mellett, többek között rajz tanárként is végeztem, így rendkívül közel áll hozzám a tanítás és a gyerekekkel-foglalkozás világa. Nem is a divat, inkább a stílus sokszínűsége, izgalmassága és mindennek az oktatással, a fotózásokkal és az írással való továbbadása igazán nagy szerelem számomra. Mindent szeretek, ami megmozgatja a fantáziámat, legyen az egy gyermek rajza, egy szürreális divatkompozíció, lakberendezés, gyönyörű fekete-fehér fotó, vagy épp művészfilm. Minden jöhet, ami inspirál, ami továbbvisz: számomra ez a stylist szakma. Nem csupán divat, hanem minden, ami gyönyörű és gyönyörködtet.

Mit is jelent akkor számodra a divat? Általában az aktuális trendeket követed, vagy a saját elképzeléseidből igyekszel trendet csinálni?

A saját elképzeléseimbe beillesztem az aktuális trend oda- és beleillő részleteit, egy-egy kis részletet, színt vagy formát, amellyel aktualizálni lehet akár egy reneszánszkor ihlette összeállítást is. Mivel gyerekkorom óta művészeti iskolákban végeztem, és ezt szívtam magamba a családomban is, ezért számomra a divat több, mint múló hóbort, amely csak egy-egy szezonig tart. Inkább egy eszköz, amellyel a stílust és a művészetet okos csomagolásban bemutathatom. Ha kellőképpen szerelemmel végzi az ember ezt a szakmát, mondhatom, hogy a stylist korunk művészei közé emelkedett.

kr1

A DivatTáborban milyen korú gyerekek alkothatnak? Hogyan zajlanak ezek az alkotótáborok?

7-15 éves korosztály keresi elsősorban a tábort, de a nagyobbak (16-25), sőt a felnőttek is egyre inkább érdeklődnek iránta, de kaptam már megkeresést óvodás gyermek édesanyjától is, szóval bővül a paletta. Idén még marad az általános iskolás korosztály, de 2016-ban bővül gimnazista korosztállyal is. A nyári DivatTáborban öt napon áthétköznapokon, napi nyolc órában alkotnak a gyerekek. Tematikus kialakított napok szerint zajlik az oktatás, amelyben többek között stílustanácsadással, egyedi elképzelés alapján megálmodott ruha- és kiegészítő tervezéssel és varrással, táska tervezéssel, varrással és textilfestéssel, divatmagazin-készítéssel, ruha átalakítással, újrahasznosítással is foglalkoznak a gyerekek, amelyről elmondhatom, hogy mindig nagyon élvezik. Mivel vannak rajz- illetve varrásorientált tanulók, ezért úgy állítottam össze a koncepciót, hogy mindenki kivehesse a részét a kedvenc elfoglaltságaiból is.

A DivatTábort divatbemutatóval és kiállítással zárjuk és mivel a gyerekek többsége évközben is szívesen folytatná az alkotást, ezért havonta egy vasárnap DivatStúdió keretein belül folytathatják mindezt.

10376261_376299105850904_811294901837121226_n másolata
Ha kíváncsi vagy rá, hogy a felnőtteknek milyen tanácsokat ad Rita és hogyan segíti őket ahhoz, hogy boldogabbak, vonzóbbak és sikeresebbek legyenek, kattints ide.

A cikk a Womanity Magazin oldalán folytatódik!

RCNews - Kozma Rita