Így is lehet öltözni, így is lehet élni – 60 fölött, másképp!

Nemcsak a 20 éveseké a világ! Nem bizony, hiszen a világ mindenkié! Mindenkié, kortól, nemtől, bőrszíntől, hovatartozástól függetlenül.

Nem szeretem, ha a divatot, pláne a stílust, a szépséget leszűkítik. Leszűkítik egy bizony embertípusra: a fiatal és vékonyra. Nem, nem gond, ha valaki fiatal és vékony, 20 évesen én is vékony voltam, van ilyen. De nemcsak ilyen lányok és fiúk szaladgálnak az utcán. Sőt, attól is kiver a víz, ha a szőke, púderrózsaszínbe öltöztetett lánykák véleményformáló szerepkörben fennen hirdetik: ez a trendi, ez a szép, légy te is pasztell-álomlány, mert olyan cukorka és édi és persze a kislányoknak tetszik, mert olyan Disney-hercegnős. De ez márcsak az én bajom, hiszen neki ilyen a stílusa, el kell fogadnom, csak ne menjünk el abba az irányba, hogy csak ez lehet szép (egyre több helyen látom, olvasom ezt, csak ezért jutott eszembe…) Na jó, de elfogadom, hogy ez is oké, mint ahogy fogadjuk el, hogy más is oké.

Valamelyik nap olvastam egy posztot arról, hogy sok-sok nő felháborodását fejezte ki amiatt, amiért egy blogger megírta, hogy mit viseljünk és pláne mit ne viseljünk 30 éves korunk felett. Bevallom, sokszor nehéz ez a téma, mert bizonyos ruhák valóban nem annyira előnyösek neki vagy nekem, de ez nem is annyira a koron múlik, mintsem a stíluson. Például egy túl szűk, a testet eldeformáló vagy túlontúl sokat láttató darab akkor, ha nem sűrűn látogatjuk a futópályát vagy az edzőtermet – valóban nem feltétlenül nyerő. Ahogy nem árt az alaktípusunkat, a bőrtónusunkat, a szem- és hajszínünket sem figyelembevenni egy-egy darab kiválasztásánál.
Rebellisnek lenni más, mint igénytelennek. Rebellisnek lenni más, mint közönségesnek, mint olcsónak.

Álljon itt ez a fotósorozat, a fotókon szereplő 60 fölötti rebellis nőkről és férfiakról azoknak, akik szerint:
1. 30 évesen vége a világnak (már ami az öltözködésünket illeti és nem szabad, nem illik, nem lehet már semmit sem felvenni a ceruzaszoknyán és a szövetnadrágon kívül)
2. akik imádják, hogy vannak, akik mernek élni 😉

Ilyen akarsz lenni vagy sem, majd te eldöntöd, de ami biztos: van, aki ilyen, aki nem közönséges és olcsó, csupán egy olyan egyéniség, aki a megjelenésével alkot.